Go Dive

Duikaccessoires

Duikaccessoires

Duiken kent net als de meeste activiteiten veel kleine spulletjes die de sport makkelijker en leuker maken.

  • Leitjes - Onderwaterleitjes helpen je onder water te communiceren. Je gebruikt ze ook voor het noteren van dieptes, tijd, richting en andere gegevens. Er zijn gespecialiseerde leitjes met afbeeldingen van vissen, navigatiehulpmiddelen of fotokleuren. Kies iets wat in de zak van je trimvest of duikpak past.
  • Markeerstiften - Gebruik markeerstiften om je naam of initialen op je spullen te zetten zodat ze hun weg terug naar je weten te vinden.Tip: Je kunt meestal wel een plek vinden die zichtbaar is als je de spullen niet draagt, maar onzichtbaar als je ze wel draagt. Je onderwaterfotografievrienden zullen je dankbaar zijn.
  • Catch bag - deze fijnmazige zakken zijn universele houders voor alles - van natte natpakken tot dingen die je tijdens het duiken vindt. Zorg dat je hem in je duiktas hebt zitten omdat je nooit weet wanneer je er een nodig hebt.
  • Reserveonderdelen - Duikspullen zijn betrouwbaar, maar door slijtage is het mogelijk dat bepaalde zaken stuk kunnen gaan: vinbandjes en maskerbandjes, o-ringen voor de fleskraan (kleine rubberen afdichtringetjes) en het mondstuk van de automaat. Zorg dat je deze en wat basisgereedschap bij je zodat je geen duik hoeft te missen. Stop er ook wat kabelbinders bij - het "duct tape" voor duikers.
  • Clips and polsbandjes - Gebruikt om instrumenten en accessoires vast te zetten. Diverse clips en bandjes hebben is handig om je spullen gestroomlijnd te houden en om te zorgen dat je de accessoires makkelijk bij je houdt. Je hebt er af en toe onverwacht een nodig, dus zorg dat je ze bij je hebt.

Hoe je accessoires kiest.

Eigenlijk moet je gewoon accessoires kiezen. Het belangrijkste is dat je uitvindt wat je nodig hebt voordat je het nodig hebt, en niet pas achteraf.

  • Als je in duikspullen investeert, vraag je duikschool welke accessoires je er bij nodig zou kunnen hebben. De kleine dingetjes kunnen weer voor een groot verschil zorgen.
  • Kijk in de Open Water Diver Manual en de andere naslagwerken die je verzamelt als je als duiker doorgroeit. Deze bronnen noemen de accessoires in verband met wanneer je ze nodig hebt.
  • Begin met een basis-setje reserveonderdelen. De meeste duikwinkels en -scholen hebben voorverpakte setjes met reserveonderdelen waar je mee kunt beginnen en ook speciaal gereedschap dat het "Zwitserse legermes" van de duiksport is.

Tips

  • Stop de accessoires en reserveonderdelen in een waterdichte stevige doos. Kies een grotere doos dan je nu meteen nodig hebt. In de loop der tijd zul je extra dingetjes aanschaffen die je ook bij je wilt hebben. Sommige duikers gebruiken een kist. (Niet echt, maar het lijkt erop.)

Gratis online training!

Waar kunt u ons vinden

Go Dive op youtube

Contact

Hier kunt u een cursus, of algemene informatie aanvragen. Opmerkingen, bijvoorbeeld om ons te helpen de website te verbeteren, stellen we ook zeer op prijs.

neem contact op »