Go Dive

Speicherbecken Geeste, mei 2014

Na gisteren samen met Anton, Jan, Harold, Erik, Hans, Henk, Bryan, Leo en Berry in de zilte Banter see in Wilhelmshaven te hebben gedoken, ben ik vandaag samen met Erik naar Geeste gegaan om onze spullen van het zout te ontdoen in Speicherbecken.

Net als vorige week waren er weer veel watervlooien waardoor het zicht vooral dicht bij de kant werd beperkt. Bij het platform echter hadden we ruim 7m zicht wat tijdens de rest van de duik niet veel veranderde en wat voor Geeste overigens erg goed is.

Vanaf het platform zijn we naar de loods gegaan, onderweg even gestopt om bij de takken te kijken naar een baars die eieren bewaakte. In de romney loods kwamen we nog een grote baars tegen, samen met een heleboel jonge baarsjes, maar ook jonge kreeftjes.

Na een rondje door de loods, de baars volgend, zijn we wat dieper gaan kijken bij de boot. Ook daar troffen we weer een grote baars aan, maar die ging er ook meteen vandoor en hebben we niet terug gezien. Daarna maar de rand gevolgd richting de blokken.

Halverwege, bij het verkeersbord, nogmaals de luchtvoorraad van mezelf en mijn buddy gecontroleerd en besloten door te gaan. Verderop langs de rand zijn een aantal maanden geleden bomen geplaatst, waar de 4e baars die we tegen kwamen dankbaar gebruik van heeft gemaakt door eieren over de takken te draperen. Na even van het zicht en de waakse baars te hebben genoten, zijn we verder gegaan naar de blokken.

De blokken hebben we tot een diepte van 6 meter gevolgd, waar we in elke opening keken of er kreefjes te zien waren. Helaas vond het licht van onze duiklampen niets wat op kreeft leek, dus zijn we weer richting de instap gekoerst. Onderweg nog wat objecten tegen gekomen en ook weer takken waar wederom een boel baars eieren overheen gedrapeerd waren. Ook deze werden goed bewaakt, en hebben we nog even gehangen om de baars goed te kunnen bekijken.

Na ruim een uur onder water te hebben vertoeft, zijn we weer retour duikschool gegaan om de log boeken in te vullen en de flessen weer op te toppen voor de volgende duik.

Duiktijd: 62 minuten
Maximale diepte: 13 meter
Water temperatuur: bodem 9 graden, oppervlakte 13 graden
Zicht: ruim 7 meter 

Geplaatst door Maurice Arends om 14:00

Labels