Go Dive

Paasduik Go Dive Emmen & Beetsterzwaag

2 Paasdag (21 april '14) was de opening van het duikseizoen met een paasduik in Ruinerwold (Engelgaarde). Deze duik werd georganiseerd door GoDive Emmen en Beetsterzwaag, de opzet was dan ook om een ei op te duiken bij de paashaas.

Het haasje

Alle aanwezigen werden beloond met een kleine attentie voor de moeite van het opduiken van een ei en aan 6 eieren waren tevens diverse leuke duikgerelateerde prijzen gekoppeld. De weersomstandigheden vielen helaas wat tegen, zo ook het zicht in water: maximaal 2 meter.

 

Duikers

Nadat de paashaas zich gesetteld had op het platform (6m. diep) konden de duikers te water en een ei gaan halen. Ook voor de paashaas had men nog een "knallende" verrassing... er bevonden zich enkele jagers onder duikers, die het op de paashaas gemunt hadden. De meesten hebben na een bezoek aan de paashaas nog even verder gedoken, echter door het slechte zicht was er niet veel (lees niks ;-)) onderwaterleven te zien.

 

Pang

Zelf ben ik gaan snorkelen langs kant, het zicht was hier beter. Ik heb alleen een kleine school met wat kleine visjes kunnen spotten. Na duik was er de mogelijkheid om wat bij te kletsen onder het genot van een stukje paasstol en wat te drinken, een en al gezelligheid. Nadat de laatste duikers uit het water waren gekomen kon men over gaan tot de prijsuitreiking. Helaas werd de regen ietwat heftiger waardoor men niet lang na bleef kletsen.

Voor mij zelf was dit een geslaagde middag, waar ik mij heerlijk heb vermaakt en uitzie naar het volgende uitje.

Een voldane snorkelduiker.

Geplaatst door Werner Tjabringa om 20:40

Labels