Go Dive

Dive Control Specialist

 

 

De DiveCon is het eerste niveau van ons leadership.

SSi introduceerde in 1978 de eerste cursus Dive Control Specialist met een ambitieus doel: het combineren van de opleiding voor Assistent Instructor en Dive Master. In die tijd waren dat de twee voornaamste cursussen die aangeboden werden en volgens SSI speelden beide cursussen een belangrijke rol bij de ontwikkeling tot goede dive leaders en kandidaat-instructeurs.

SSi introduceerde in 1985 het handboek Dive Control Specialist ,dat onderdeel was van het gehele opleidingssysteem, met daarin materiaal voor kandidaten en instructeurs. In de loop van de tijd bleek het een uitstekend naslagwerk te zijn voor DiveCon kandidaten, aangevuld met vele kopieën vande DiveCon instructeur. De uiteindelijke ontwikkeling van de materialen voor Open Water Diver, Diver Stress & Rescue en Specialty Diver overtroffen echter het naslagwerk en het werd duidelijk dat kandidaten verbeterd studiemateriaal verdienden.

Het vernieuwde DiveCon handboek houdt vast aan het originele concept - een programma dat de opleidingen voor Assistent Instructor en DiveMaster combineert - en gaat zelfs nog verder. Het nieuwe naslagwerk omvat natuurkunde en fysiologie met betrekking tot duiken, decompressietheorie en reddingstechnieken. Ook omvat het de opleiding voor het uitvoeren van SSI programma's, zoals Scuba Skills Update en Snorkeling. Deze grondige opleiding maakt van de SSI DiveCon een goed voorbereide, goed opgeleide, veelzijdige dive leader die goed in de markt gepositioneerd staat.

Voor betrokken duikers die hun liefde voor recreatief scubaduiken willen doorgeven aan anderen is de cursus Dive Control Specialist een uitdagende maar voldoening schenkende ervaring die een nieuwe, waardevolle dimensie toevoegt aan de sport. Zoals de cursus Open Water Diver de deur naar scuba opende, opent de cursus DiveCon de deur naar leaderschip, waardoor de DiveCon van het duiken kan genieten op een ander niveau en zo het respect verdient van andere duikers. De vervolgopleiding geeft een DiveCon niet alleen meer inzicht in alle aspecten van het duiken, van DCS tot specialtyduiken, maar ook een nieuw perspectief op uitrusting en ondersteuning.

De opleiding is ook een uitstekende achtergrond voor de cursus Instructor Training van SSI, mocht de DiveCon besluiten door te gaan naar het volgende niveau. De cursus DiveCon is opgezet zodat de kandidaat voor de Instructor Training kan slagen voor de General Diving Knowledge Review door het handboek voor DiveCon te bestuderen. Het handboek kan ook gebruikt worden als bijzonder naslagwerk tijdens de cursus Instructor Training.

Als gecertificeerd SSI Dive Control Specialist (DiveCon) kun je:

  • Werken op duikboten, in Dive Centers of resorts
  • Duiken met mensen, duiktrips en -vakanties leiden
  • SSI instructeurs assisteren in het zwembad en in open water
  • Zelfstandig lesgeven in de volgende programma's: Scuba Skills Update, Snorkeling, Try Scuba Diving en geselecteerde SSI specialty cursussen zoals Equipment Techniques, Navigation, Boat Diving, Photography & Digital Underwater Photography en Shark Diving. Met een aanvullende opleiding kan een DiveCon ook SCUBA RANGER instructeur worden.
  • Vaardigheden in het zwembad onderwijzen onder supervisie van een instructeur

 

Dive Control Specialist aanvragen