Go Dive

Emergency First Responce

 

 

Levensreddende zaken.

Deze cursus is ontwikkeld om mensen in levensbedreigende situaties te helpen. Duiken wordt in deze cursus niet specifiek behandeld waardoor de cursus voor iedereen geschikt en toegankelijk is.

De cursus is opgedeeld in 2 stukken; handelen bij levensbedreigende situaties zoals een hartstilstand en handelen bij niet-levensbedreigende situaties zoals lichte bloedingen. In alle gevallen ben jij de eerste die tot actie overgaat tot professionals het van je over nemen. Je wordt dus niet getraind tot medisch personeel maar wel tot iemand die handelt als het nodig is. Het overwinnen van deze drempel heeft al vele mensen het leven gered.

De cursus is praktijkgericht met ruimte om te oefenen. Er wordt in kleine groepjes gewerkt zodat iedereen maximaal leert. Onderwerpen waarmee geoefend zal gaan worden zijn onder andere: beademing, hartreanimatie, behandeling van shock, verstikking, bloedingen en nazorg.

Hopelijk zijn genoemde vaardigheden nooit noodzakelijk, maar als de nood hoog is, kun jij een belangrijk steentje bijdragen.

De EFR cursus ( of vergelijkbare medische achtergrond ) is verplicht voor het volgen van de Rescue cursus. Het EFR brevet is 2 jaar geldig en dient voor het verlopen van deze periode opgefrist te worden. Na verloop van de termijn is het doorlopen van een gehele cursus vereist.

Cursusopbouw :

De cursus wordt gegeven in 3 of 4 sessies ( totaal 12 uur ) waarin veel geoefend wordt.

Inclusief :

  • Gebruik materialen.
  • Emergency First Response instructieboek, werkboek en zakboekje.
  • Emergency First Response brevet.

 

EFR aanvragen