Go Dive

Weekend Hemmoor 2013

8 en 9 juni zijn we weer voor een aantal duiken naar Hemmoor geweest, het was erg vervelend allemaal. Helemaal geen mooi weer, helemaal geen helder water, en al helemaal geen leuke dingen te zien onder water. Dat zeggen we dan tegen de mensen die niet mee zijn geweest ;) want het was fantastisch. Zonnetje erbij, 25 graden. Zicht meer dan 20 meter, zelfs op diepte.

oppervlakte kreidesee hemmoor

Bij aankomst zaterdag vlak voor de middag was het al behoorlijk druk bij instap 1, daarom besloten om maar van de gebruikelijke duik paden af te wijken omdat de instap zelf al lekker omgeploegd was. Afgedaald bij het vliegtuig en de linkerkant maar eens verkend, leek even troebel te worden maar op grotere diepte trok het weer open.

helder water kreidesee hemmoor

Na de eerste duik even wat gegeten en gedronken bij de lokale snack tent, even gekeken bij de overige instap plaatsen en uiteindelijk zo dicht mogelijk naar instap 5 gereden. Spullen moesten een paar honderd meter worden verplaatst, dus even een karretje voor 2 euri van andere duikers gehuurd om de dubbel 12 sets naar de waterkant te rijden. Daar nog een mooie duik langs een wand gemaakt, ook weer erg helder water.

goed zicht kreidesee hemmoor

's Avonds lekker gebarbecued met een goedkoop setje uit de lokale supermarkt. De volgende ochtend ontbijt zonder koffie, waren we vergeten mee te nemen. Mevrouw Kessler, onze hostess, kwam nog even kijken om te vragen of we alles hadden. Ze had namelijk broodjes voor ons afgebakken, en een tafeltje naar boven gezeuld met koffie kopjes. Jan zei droevig: "Nein, wir haben kein kaffee", waarop prompt werd aangeboden om een kan te zetten. Dus toch nog koffie, of anti tril spul zoals Jan het noemde terwijl hij een beetje trillend onze kopjes inschonk. Bij de tweede koffie ronde gind het beter, "Zie je wel", zei Jan, "Anti tril spul!". "Stabilisatie water", voegde Anton er lachend aan toe. We hebben onze spullen gepakt, kamers gecontroleerd en zijn vertrokken richting instap 3 voor onze derde en laatste duik dat weekend.

zicht kreidesee hemmoor

Ik had de beide dubbel 7 sets de vorige dag laten vullen, blijkt bij het in elkaar zetten dat de set waarmee ik zou duiken slechts tot de helft gevuld was, krap aan 100 bar. Boel weer afgebroken en de andere set gecontroleerd, gelukkig was die wel nagenoeg vol met 190 bar dus opnieuw de boel opgebouwd en het water in. Eenmaal onder afgedaald naar 42 meter, waar het ook weer prachtig helder was. Vervolgens via het fundament naar de stortkoker gegaan, en via de binnen zijde naar de kiep wagen opgestegen. Het laatste deel van de duik hebben we door het onderwater bos gedoken waar baarsen, voorntjes en forel in overvloed aanwezig waren. Al met al een geweldige duik en een mooie afsluiter van een geslaagd weekendje Hemmoor.

Geplaatst door Maurice Arends om 15:00

Labels